loading

Čišći zrak i manji troškovi.

Smanjeni turbopunjeni motori 1.6 CDTI1 koji razvijaju veću snagu uz manju potrošnju tipičan su primjer genijalnosti novog Opel Vivara. Rezultat je vodeća potrošnja goriva i emisije CO2 u klasi.

Opel Vivaro - Veća snaga, manja potrošnja

Veća snaga, manja potrošnja

Novi Opel Vivaro donosi novu ponudu dizelskih common-rail motora. Motori kapaciteta samo 1,6 litara razvijaju snagu od 66 kW (90 KS) do 103 kW (140 KS) i visoke momente okretaja za zahtjevne uvjete rada uz štedljivu potrošnju i niske emisije.

Opel Vivaro - Tehnologija BiTurbo

Najnovija tehnologija

Ponuda motora novog Opel Vivara ima brojne značajke napredne tehnologije, uključujući:

Tehnologiju turbopunjača s promjenjivom geometrijom ili BiTurbo za povećanje snage, uklanjanje turbo rupe i smanjenje emisija zahvaljujući učinkovitom radu zajedno sa sustavom izgaranja s promjenjivim vrtloženjem.

Regeneracija filtra čestica znači da u periodičnim intervalima kratko postubrizgavanje omogućava potrebnu temperaturu u ispušnom vodu bez utjecaja na performanse motora. Niskotlačna recirkulacija ispušnih plinova (EGR) dodatno smanjuje emisije bez gubitka snage.

Opel Vivaro - ecoFLEX

Vivaro ecoFLEX

Znak ecoFLEX govori mnogo o Vašem stavu o okolišu i operativnoj učinkovitosti. Visoko ekonomičan 1.6 CDTI ecoFLEX od 66 kW (90 KS), zajedno sa standardnim sustavom Start/Stop, smanjuje potrošnju goriva na nulu prilikom svakog zaustavljanja novog Opel Vivara, smanjujući nepotrebnu potrošnju goriva i Vaš utjecaj na okoliš. Tu je i mnoštvo drugih tehnologija za uštedu energije, primjerice regenerativno kočenje, filtar čestica koji ne zahtijeva održavanje te najnoviji sustav ubrizgavanja goriva i turbopunjač s promjenjivom geometrijom. Kakve god bile Vaše potrebe za lakim gospodarskim vozilom, smatrajte ecoFLEX još jednim korakom prema čišćem i učinkovitijem poslovanju.

Opel Vivaro - Sustav Start/Stop

Dodatno smanjenje troškova

Uz opcijski sustav Start/Stop, nepotrebnu potrošnju energije bitno smanjuje i uključno-isključna pumpa za vodu koja se uključuje samo prema potrebi, kao i pumpa za ulje s varijabilnom zapremninom, koja osigurava točnu količinu maziva.

Pametno regenerativno punjenje smanjuje potrošnju i emisije selektivnim punjenjem akumulatora uglavnom korištenjem raspoložive rezervne energije prilikom kočenja i usporavanja.

Razvodni lanac koji ne zahtijeva održavanje i filtar dizelskih čestica pomažu u smanjenju troškova servisiranja i vremena zastoja uz servisne intervale od najviše 2 godine/40 000 km.

Opel Vivaro - ecoDrive Mode

Način vožnje ecoDrive

Način vožnje ecoDrive može se odabrati ili isključiti bilo kada. Uključuje se gumbom, a isključuje snažnim pritiskom na papučicu ubrzanja ili jednostavnim pritiskom na gumb.

U načinu vožnje ecoDrive

  • moment i snaga motora su smanjeni
  • odziv ubrzanja je promijenjen
  • potrošnja energije klima-uređaja i sustava grijanja je manja.

U načinu vožnje ecoDrive na gumbu se upali svjetlo pri najučinkovitijoj vožnji pa vozač zna točno u kojem stupnju prijenosa treba voziti da bi štedio gorivo. Ako je ugrađen navigacijski sustav, prikazuju se i podaci o ekonomičnosti vožnje kao i upute na osnovu podataka dobivenih iz sustava.

1: Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu xx, izvan grada xx, prosječna xx; emisija CO2 u g/km: prosječna xx.

U skladu s uredbom R (EC) br. 715/2007 (u važećoj verziji).

Slika može prikazivati dodatnu opremu.


Opel će poduzeti razumne napore kako bi osigurao točnost i ažuriranost ovih stranica, ali ne preuzima odgovornost u pogledu ikakvih potraživanja ili gubitaka proizašlih iz pouzdavanja u sadržaj ovih stranica. Neke od informacija na ovim stranicama možda su netočne zbog izmjena na proizvodima do kojih je došlo u međuvremenu. Neka od opisane ili prikazane opreme možda nije u ponudi u pojedinim zemljama ili je dostupna samo uz nadoplatu. Opel pridržava pravo na izmjenu specifikacija proizvoda u bilo kojem trenutku. Za informacije o stvarnim specifikacijama proizvoda u Vašoj zemlji, kontaktirajte svojeg ovlaštenog Opel partnera.