loading

Sigurnost i zaštita idu ruku pod ruku.

U svakom poslovnom okruženju, dolazak na odredište u dobrom stanju i s ispravnim vozilom je nužnost. Visoka razina aktivne i pasivne sigurnosti projektirana je posebno za Opel Movano, kao i inteligentna zaštita kabine i teretnog prostora.

Opel Movano - ESP®

ESP®

Najnovija generacija sustava ESP® s pomoći za kretanje na uzbrdici, sustavom za sprječavanje zanošenja prikolice i poboljšanom kontrolom proklizavanja dio je bitno unaprijeđenog standarda sigurnosti zajedno sa zaštitom ljudi i tereta.

Ogledalo za mrtvi kut

Jednostavna, ali pametna značajka koja uklanja stres iz vašeg poslovnog plana: Veliko konveksno zrcalo na štitniku za sunce za suvozača na prednjem sjedalu omogućuje bolju preglednost područja mrtvog kuta tijekom vožnje unatrag na skučenim mjestima.

Upozorenje pri napuštanju voznog traka

Osnovna oprema za Opel Movano kombi i bus, upozorenje pri napuštanju voznog traka upozorava vas pri nenamjernom izlaženju iz vašeg traka. Prelazak preko crte bez uključivanja pokazivača smjera dovoljno je upozorenje sustavu da uključi zvučni i vizualni alarm.

Opel Movano - Statička kutna svjetla

Statička kutna svjetla

Uključuju se automatski pomoću ručice pokazivača smjera i kuta zakretanja upravljača pri malim brzinama, bacajući svjetlo točno tamo gdje je potrebno.

Opel Movano - Isključivanje zračnog jastuka suvozača

Isključivanje zračnog jastuka suvozača

Opel Movano ima sigurnosne pojaseve u tri točke za sve putnike. Osnovna oprema obuhvaća zračni jastuk suvozača na prednjem sjedalu s mogućnošću isključivanja. Prednji bočni zračni jastuci dostupni su uz nadoplatu.

Opel Movano - Pomoć za duga svjetla

Pomoć za duga svjetla

Uz nadoplatu dostupna pomoć za duga svjetla za Opel Movano kombi i bus omogućuje sigurniju i lakšu vožnju noću automatskim obaranjem dugih svjetala kod detekcije vozila ispred vas. Kad više nema vozila ispred vas, ponovno uključuje duga svjetla.

Opel Movano - Pomoć pri parkiranju

Pomoć pri parkiranju

Pomoć pri parkiranju upozorava vozača zvučnim signalom u slučaju nailaska na prepreke pri vožnji unatrag.

Opel Movano - Ključ s 3 tipke

Ključ s 3 tipke

Ključ omogućuje pojedinačno otključavanje ili zaključavanje prednjih ili stražnjih i bočnih vrata ili svih vrata.

 • Tipka 1
  - jedan pritisak: otključava oba vrata kabine
  - dva pritiska: otključava sva vrata
 • Tipka 2 (otključava stražnja vrata)
  - jedan pritisak: otključava bočna i stražnja vrata
 • Tipka 3
  - jedan pritisak: zaključava sva vrata
Opel Movano - Alarmni sustav

Alarmni sustav

Daljinski upravljan protuprovalni alarm s volumetrijskim senzorima pokreta za zaštitu cijelog vozila od provale (prostor motora, kabina i teretni prostor).